На 24 ноември се състоя среща-дискусия на тема „Успешна кариера в България – мит или реалност?“, организирана от Adecco България, съвместно с Центърът за развитие на бизнес компетентности  “Иновации и конкурентоспособност (U2B)“ към катедра „Индустриален бизнес“ в Университета за национално и световно стопанство. Лектори бяха Филип Рувре, Senior Vice President в Adecco Group,  и Борис Сарабеев, Оперативен Мениджър в Adecco България,

Сред основните теми, които бяха засегнати, са как се развива пазар на труда в България, какви качества и умения трябва да притежават младите хора и какво е нужда, за да се изгради успешна кариера у нас.

Филип Рувре сподели, че днес живеем в агресивна и бързопроменяща се бизнес среда. Той разказа за годините на неговото обучение, като изтъкна, че вече нищо не е същото. „Бъдете сигурни, че всичко, с което се захванете, ще се променя с времето”, каза Рувре на студентите. По думите му много от младите хора ще сменят неведнъж работата си, а щом се пенсионират реалността ще е съвсем различна от началото.

„Важно е да разберете какво искате”, допълни той. Г-н Рувре посъветва студентите да се научат да „продават себе си” и да се открояват, за да направят първата стъпка към успеха. Като важни умения той изтъкна специфичните знания, адаптивността, техническите умения и владеенето на чужди езици. „Бъдете самостоятелни и не чакайте някой да реши вместо вас”, посъветва Рувре и изтъкна, че не е страшно да се направи грешка, но тя не бива да се повтаря.

„Ако вярвате, че искате и можете нещо, трябва да се борите за него”, каза на студентите Борис Сарабеев, който е започнал от най-ниското стъпало във фирмата. „Учете се, практикувайте и не се страхувайте от провал”, добави той.

Срещата бе и символично начало на партньорството между Adecco Group и УНСС, в рамките на което Adecco оборудва една от учебните зали с компютри и монитори, необходими за обучението на студентите.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.