Глобалният лидер ще управлява ИТ аутсорсинг бизнеса си под ново име

Adecco започва да развива дейност в България под името „Ajilon Consulting” в края на 2005 г. като основен партньор на Hewlett Packard при създаването на техния глобален център за предоставяне на технически услуги (Global Service Desk). Компанията значително разраства бизнеса си и бързо се превръща в лидер в предлагането на комплексни HR услуги. В България Adecco предлага цялостни ИТ аутсорсинг решения на своите клиенти, аутсорсинг на бизнес процеси, подбор на персонал, както и временни решения за набиране на работна сила.

През 2016 г. ИТ аутсорсингът бе идентифициран като един от стратегическите приоритети на The Adecco Group и бе поставен фокус върху това бизнес направление в рамките на цялата бизнес група. В съответствие с тази стратегия, ИТ аутсорсинг бизнесът в България ще оперира под бранда Modis IT Outsourcing, а услугите по подбор на персонал ще останат под името Adecco Bulgaria. Промяната ще бъде осъществена чрез отделяне на ИТ аутсорсинг дейността в нова компания, собственост на Адеко Групата.

„Тази стратегическа стъпка ни дава възможност да бъдем по-фокусирани и гъвкави във съвместната ни работа и взаимоотношенията с нашите клиенти. Благодарение на силното ни международно присъствие, глобално ноу-хау и експертен опит, ще продължим да предоставяме най-добрите решения на нашите клиенти от цял свят.“ заяви Филип Рувре, Старши вицепрезидент, ИТ Аутсорсинг ЕМЕА и Индия в Adecco Group.

“Вярваме, че новата компания ще има положителен ефект и върху ангажираността, мотивацията и удовлетвореността на нашите служители. Modis IT Outsourcing ще продължи да свързва хиляди служители с възможности за професионално развитие и работа за международни клиенти, които предлагаме и сега“ допълни Стайко Шиваров, Директор на центъра за предоставяне на услуги в България.

През изминалата година компанията утвърди партньорските си взаимоотношения и преподписа договора си с HPE и HP Inc, като същевременно привлече и нови международни клиенти. Към момента, в новия бранд работят над 1200 човека, които предоставят IT Service Desk и Data Center поддръжка, услуги по управление и поддръжка на мрежи, поддръжка на устройства за крайни потребители, поддръжка на приложения и BPO решения на клиентите от цял свят.

Modis IT Outsourcing ще се помещава в нова бизнес сграда, намираща се в района на Бизнес Парк София, която бе наета в края на миналата година. Фирмата ще ползва 3 етажа с обща площ 6 200 кв.м. в клас А сградата Kambanite Green Offices. Сградата включва отворени офисни пространства, конферентни зали, общи пространства за срещи и удобства за служителите като паркинг за велосипеди, зала за игри и отдих. До края на месец септември, близо 60% от служителите ще бъдат преместени в новото офис пространство.  Останалата част от екипа ще се помещава в няколко сгради в самия Бизнес Парк.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.