За втора поредна година българска фондация получи рекордно дарение от Адеко Груп в рамките на глобалната инициатива – Win4Youth.

На 30 март Адеко България официално връчи чек на стойност 50 000 долара в подкрепа на мисията на SOS Детски Селища. Събитието беше уважено от висшия мениджмънт на Адеко, ръководството на SOS Детски селища, както и бивши и настоящи представители на инициативата Win4Youth за България.

SOS Детски селища е втората българска фондация, подкрепена от Win4Youth. Инициативата обединява служители и клиенти на Адеко от цял свят, които участват в спортни предизвикателства в подкрепа на социални каузи за млади хора. Всички те плуваха, бягаха и караха колело – трите дисциплини в триатлона, като проследяваха изминатите километри. Общата цел за 2016 г. бе 3 500 000 км, като с общи усилия бяха изминати 4 123 000 км, на база които бяха дарени 450 000 долара. Тази сума бе разделена между 9 фондации от цял свят, които глобалната инициатива на Адеко Груп избра да подкрепи .

„Нашата мисия е „По-добра работа, По-добър живот“ и ежедневно помагаме на десетки хора да намерят подходящата работа за тях. Чрез провеждане и участие в различни спортни активности, нашите служители от цял свят, „събират“ километри, с които имаме възможност не просто да подкрепяме децата в неравностойно положение, но и да им осигурим по-добър старт в живота. Ето защо сме изключително щастливи да подкрепим SOS Детски селища в тяхната мисия, която се доближава и до нашата мисия.“ – заяви г-н Войчех Пахолаж, изпълнителен директор на Адеко България, по време на връчване на чека на стойност 50 000 долара на г-н Пламен Стоянов, национален изпълнителен директор на SOS Детски селища България.

“Ние сме изключително признателни, че Адеко Груп избра да подкрепи каузата на SOS Детски селища, защото за нас това е преди всичко голямо признание. В същото време се радваме, че имахме шанса да участваме в такава благородна и интересна инициатива като Win4Youth, която не само подпомага българските деца в риск, но и поощрява собствените си служители да спортуват.” – сподели г-н Пламен Стоянов.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.