Глобалният лидер ще управлява ИТ аутсорсинг бизнеса си под ново име

Adecco започва да развива дейност в България под името „Ajilon Consulting” в края на 2005 г. като основен партньор на Hewlett Packard при създаването на техния глобален център за предоставяне на технически услуги (Global Service Desk). Компанията значително разраства бизнеса си и бързо се превръща в лидер в предлагането на комплексни HR услуги. В България Adecco предлага цялостни ИТ аутсорсинг решения на своите клиенти, аутсорсинг на бизнес процеси, подбор на персонал, както и временни решения за набиране на работна сила.

През 2016 г. ИТ аутсорсингът бе идентифициран като един от стратегическите приоритети на The Adecco Group и бе поставен фокус върху това бизнес направление в рамките на цялата бизнес група. В съответствие с тази стратегия, ИТ аутсорсинг бизнесът в България ще оперира под бранда Modis IT Outsourcing, а услугите по подбор на персонал ще останат под името Adecco Bulgaria. Промяната ще бъде осъществена чрез отделяне на ИТ аутсорсинг дейността в нова компания, собственост на Адеко Групата.

„Тази стратегическа стъпка ни дава възможност да бъдем по-фокусирани и гъвкави във съвместната ни работа и взаимоотношенията с нашите клиенти. Благодарение на силното ни международно присъствие, глобално ноу-хау и експертен опит, ще продължим да предоставяме най-добрите решения на нашите клиенти от цял свят.“ заяви Филип Рувре, Старши вицепрезидент, ИТ Аутсорсинг ЕМЕА и Индия в Adecco Group.

“Вярваме, че новата компания ще има положителен ефект и върху ангажираността, мотивацията и удовлетвореността на нашите служители. Modis IT Outsourcing ще продължи да свързва хиляди служители с възможности за професионално развитие и работа за международни клиенти, които предлагаме и сега“ допълни Стайко Шиваров, Директор на центъра за предоставяне на услуги в България.

През изминалата година компанията утвърди партньорските си взаимоотношения и преподписа договора си с HPE и HP Inc, като същевременно привлече и нови международни клиенти. Към момента, в новия бранд работят над 1200 човека, които предоставят IT Service Desk и Data Center поддръжка, услуги по управление и поддръжка на мрежи, поддръжка на устройства за крайни потребители, поддръжка на приложения и BPO решения на клиентите от цял свят.

Modis IT Outsourcing ще се помещава в нова бизнес сграда, намираща се в района на Бизнес Парк София, която бе наета в края на миналата година. Фирмата ще ползва 3 етажа с обща площ 6 200 кв.м. в клас А сградата Kambanite Green Offices. Сградата включва отворени офисни пространства, конферентни зали, общи пространства за срещи и удобства за служителите като паркинг за велосипеди, зала за игри и отдих. До края на месец септември, близо 60% от служителите ще бъдат преместени в новото офис пространство.  Останалата част от екипа ще се помещава в няколко сгради в самия Бизнес Парк.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.