На 24 ноември се състоя среща-дискусия на тема „Успешна кариера в България – мит или реалност?“, организирана от Adecco България, съвместно с Центърът за развитие на бизнес компетентности  “Иновации и конкурентоспособност (U2B)“ към катедра „Индустриален бизнес“ в Университета за национално и световно стопанство. Лектори бяха Филип Рувре, Senior Vice President в Adecco Group,  и Борис Сарабеев, Оперативен Мениджър в Adecco България,

Сред основните теми, които бяха засегнати, са как се развива пазар на труда в България, какви качества и умения трябва да притежават младите хора и какво е нужда, за да се изгради успешна кариера у нас.

Филип Рувре сподели, че днес живеем в агресивна и бързопроменяща се бизнес среда. Той разказа за годините на неговото обучение, като изтъкна, че вече нищо не е същото. „Бъдете сигурни, че всичко, с което се захванете, ще се променя с времето”, каза Рувре на студентите. По думите му много от младите хора ще сменят неведнъж работата си, а щом се пенсионират реалността ще е съвсем различна от началото.

„Важно е да разберете какво искате”, допълни той. Г-н Рувре посъветва студентите да се научат да „продават себе си” и да се открояват, за да направят първата стъпка към успеха. Като важни умения той изтъкна специфичните знания, адаптивността, техническите умения и владеенето на чужди езици. „Бъдете самостоятелни и не чакайте някой да реши вместо вас”, посъветва Рувре и изтъкна, че не е страшно да се направи грешка, но тя не бива да се повтаря.

„Ако вярвате, че искате и можете нещо, трябва да се борите за него”, каза на студентите Борис Сарабеев, който е започнал от най-ниското стъпало във фирмата. „Учете се, практикувайте и не се страхувайте от провал”, добави той.

Срещата бе и символично начало на партньорството между Adecco Group и УНСС, в рамките на което Adecco оборудва една от учебните зали с компютри и монитори, необходими за обучението на студентите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.