10 начина как да се насладите на лятото, дори когато сте в капана на офисната среда

Дам… Хубавото лятно време вече е тук (дори когато привалява за кратко)! И да… Компаниите продължават да работят, така сякаш отвън не е лято.

Всичко сме заседнали вътре в офисите и по работните ни места, втренчени в изображението на плаж като фон на работния плот на компютрите, докато социалните ни мрежи преливат от снимки на тропически плажове, партита в летните петъци, тен, разходки по планините и какво ли още не. Как ли никой не си качи снима по време на работа във вторник, следобед…

Въпреки че определено може продължаваме да мечтаем за предстоящата почивка, може също така да вземем нещата в свои ръце и да се научим да се наслаждаваме на сезона дори и на закрито. Ето няколко съвета как да се насладим на лятото, дори когато сме на работа.

Направете си плодова вода

Лятото е времето за коктейли. И макар да не е удачно да пием Маргарита в 10 сутринта по време на работа, нищо не ни пречи сами да си забъркаме свеж коктейл. Подобрете обикновената си стара вода като комбинирате различни плодове (и някои зеленчуци), за да създадете ароматна напитка, която ще ви поддържа хидратирани и здрави през целия ден. Напълнете плодов инфузор с малини, боровинки, ягоди и дори краставици. След това го напълнете с вода и се насладете на напитка с лятна тематика, пълна с естествени, полезни, захари. Добавете по желание и малко лед за допълнителна свежест.

Направете си летен плейлист с музика

Сега е времето да направите нов списък с всички любими летни хитове. Може би е класика като „Summer“ на Calvin Harris, или може би е песен, която никой друг не свързва с лятото, но на вас ви напомня за миналогодишната лятна почивка на семейството ви. Или може би това е просто компилация от свежи хитове, които харесвате.

Ако сте в офис с други колеги, попитайте и тях за предпочитания. Може да си направите вътрешно гласуване на летни парчета, с които да си създадете допълнително настроение.

Освежете бюрото си

Не е тайна, че цветовете влияят на настроението, околната среда и работната етика. Така че, защо да не включите цветовете на плажа в работното си пространство?

Вземете си свежи цветя за ваза или засадени цъфтящи растения, добавете ароматна свещ, нов химикал с морски мотиви, сламка за водата, която така или иначе си пиете и Voilà – лятото е вече вътре при вас!

Не забравяйте и за светлината – осветяването на работното ви пространство е прост трик да се почувствате повече като на открито.

Планирайте сладоледено парти

Всеки петък сладолед? Да, моля!

Планирайте с колегите си сладоледено парти в обедната почивка, за да се разхладите и да се насладите на лятото по най-сладкия начин.

А сорбетата… тези страхотни сорбета! Те са идеалният десерт за горещите дни. Освежаващи, ароматни и няма опасност да ни се „лепнат”, колкото сладоледа. Да, варианти има за следобедното сладоледено парти в офиса винаги има.

Поиграйте с гардероба си

Нищо не отбелязва промяна на сезона повече от летните дрехи. Ако най-любимата ви част от лятото са сандалите и летните поли, намерете начини да ги включите в офисния ви гардероб, разбира се, спазвайки дрес-кода на вашата компания. Носете леки и по-свободни облекла. Дрехите с по-светъл цвят със сигурност ще ви накарат да се почувствате, сякаш вървите по пешеходната алея на някой морски курорт.

Променете обяда си

Не променяйте само диетата си; променете изцяло хранителните си навици. Използвайте обедната си почивка всеки ден да излизате навън.

Излезте навън, вземете си нещо леко за обяд и се наслаждете на лятното слънце. Това ще ви донесе много лятно настроение и малко отдръпване от мрачната офис среда. Прекарването на време навън също има ползи за здравето, от чистия въздух до витамините, които кожата ви абсорбира от слънцето.

Променете начина си на пътуване до работа или маршрута

Правенето на нещата по един и същи начин всеки ден е най-сигурният начин да се почувствате в капана на ежедневието.

Съветваме ви да станете малко по-рано за работа, за да отидете пеша, ако разстоянието го позволява. Ако ли не, разходете се сутринта в квартала, в парка до вас, карайте колело, подишайте малко свеж въздух. Същото може да направите и в района на офиса ви. Когато отидете малко по-рано, вземете си хубаво ароматно кафе и просто се разходете наоколо, изследвате района. След работа опитайте да поемете по различен маршрут до дома, отколкото обикновено. Лятото е чудесно време за промяна. Не оставайте в застой; това трябва да бъдат най-активните ни месеци в годината.

Започнете работа по-рано и си свършете всичко навреме

Говорейки за по-ранно събуждане, освен за разходка на свеж въздух, нека го използваме за нещо много полезно. Всички знаем, че дните са много по-дълги през лятото. Затова да вземем максимума от тези прекрасни дни с допълнителни часове слънчева светлина.

Започнете да се събуждате малко по-рано и ходите на работа преди всички останали колеги. Така ще имате малко спокойно време, за да подредите приоритетите си и да започнете да действате по текущите задачи. Говорете с вашите мениджъри, ако работата го позволява, след като отивате по-рано, дали има възможност да си тръгвате от работа и малко по-рано. Това ще ви даде допълнително време, в което може повече да се възползвате от летните дни.

Оставете работата на работа

В днешния свят работата ни далеч не е само от „от 9 до 5“. С технологиите сме много по-достъпни и много по-лесно може да работим дори и от вкъщи. Известията за имейли в 2 през нощта са нещо нормално.

Опитайте се да свършите всички спешни и текущи задачи в рамките на работния ден. Така няма да се налага да поглеждате към телефона или компютъра, когато вече не сте на работа. Дайде си време за активна почивка в часовете след работа, за да сте напълно продуктивни, когато сте в офиса на следващия ден. Може да сте заседнали в офис за 40 часа седмично през най-доброто време на годината, но поне използвайте останалите часове максумално ползотворно.

Спортувайте повече

Внесете спорта в офиса си! Въпреки че не препоръчваме да хвърляте фризби около компютрите, няма причина да не отнемете 10 минути от обедната си почивка, за да го направите навън с колеги в близкия парк до офиса ви. Също така – използвайте стълбите, особено, когато не е препоръчително да сте с много хора в малки пространства. Малко движение без почти никакво усилие.

Нямате шише за вода на бюрото? Чудесно! Вземете си само една чаша с вода и, когато я изпиете, отидете до кухнята или машината за вода, за да я напълните. И отново след половин час и след още половин час пак и т.н.. Тези малки разходки ще ви помогнат да не се застоявате пред компютъра и ще ви дадат няколко минутки почивка от натоварената работа през деня.

След работа тичайте в парка или карайте колело, или просто се разходете с децата. Уикенда „хванете гората“ и се разходете в планината. Запишете се на йога на открито в парка. Всяко допълнително движение ви носи доза удовлетворение, ще ви накара да се чувствате и да изгледате още по-прекрасно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.