Търсенето на работа може да бъде обезсърчително на моменти и често и отнема много време. Но как да се справим с това? С помощта на агенция за подбор на персонал, разбира се!

Подготвихме тези 7 предимства за работата с агенция за подбор на персонал, която може да ви помогне при търсенето на работа, да ви консултира за процеса и да получите мечтаната роля.

7 причини защо да работим с агенция за подбор на персонал при търсене на работа

1. Няма да ви струва нищо
Най-общо казано – работодателят е този, който плаща на агенцията за подбор на персонал. Търсещите работа се възползват от връзките, времето, експертните познания и познанията в индустрията, без да дължат каквито и да било такси.
2. Агенциите за подбор на персонал ви спестяват време
Борите се да намерите време за процеса по кандидатстване на работа съвместявайки и ежедневната си задължения (и социален живот)? Консултантите по подбор на персонал са посветени да търсят таланти на пазара на труда, за да намерят най-добрите кандидати за своите клиенти, и в техен интерес е да ви предложат различни потенциални роли. Приоритетът им е да се уверят, че работните места се запълват, така че използването на агенция за подбор на персонал може да ви спести много време, позволявайки на някой друг да свърши работата вместо вас.
3. Агенциите за подбор познават пазара
Търсещите работа е добре винаги да бъдат в крак с най-новите тенденции в индустрията, в която търсят работа. Разбирането на пазара на труда и за конкретния сектор на работа означава, че кандидатите имат реални очаквания от своите бъдещи работодатели. Тази информация е обемна, отнема време човек да се запознае с нея, но консултаните по подбор в агенциите за подпор на персонал вече разполагат с нея. Затова те ви помогнат да управлявате очакванията си за заплата и ви съветват доколко конкурентна е дадената оферта за работа.

Работата с опитен консултант по подбор на персонал също означава, че той или тя ще разбира добре вашите умения, квалификация и опит и ще може да ги съпостави с наличните възможности за работа. Нещо повече, консултантите по подбор може би вече са помогнали на други кандидати да започнат работа в компаниите, в които искате да работите и вие, благодарение на което те могат да ви дават вътрешна информация за това какво е да работите там, каква е културата на компанията, какви са възможностите за кариерно развитие.

4. Агенциите за подбор на персонал имат достъп до по-голяма мрежа от контакти на компании
Консултантите по подбор на персонал имат огромни мрежи от контакти и прекарват много време в създаване на връзки с компании, които търсят помощ за разширяване на екипите си. Включването в тяхната мрежа за търсене на работа също означава, че не разчитате само на собствените си връзки – като бивши колеги, приятели и семейство, да бъдете обмислени за предстоящи роли. След като консултантът от агенцията за подбор на персонал разбере какво търсите и какво предлагате, може дори да успее да ви предложи работа, която все още не е публично обявена; агенцията за подбор често знаят предварително, че дадена компания е на път да започне наемане и консултантът може първо да препоръча вас за дадената роля. Получаването на достъп до неразкрития или „скрит“ пазар на труда чрез връзките на консултантите по подбор ви дава предимство пред търсещите работа, които сами търсят роли и ви поставя една крачка по-близо до намирането на мечтаната работа.
5. Агенциите по подбор могат да ви насочат по време на процеса по търсене на работа
Интервютата могат да бъдат обезсърчаващи, а консултантите по подбор могат да ви помогнат да се подготвите по-добре и да ви уведомят какво да очаквате от самото интервю. Те може вече да имат доверено партньорство с мениджъра по наемане, който ще ви интервюира и може да споделят съвети за по-добро представяне по време на интервюто. Докато в крайна сметка те работят за работодателя, в техен интерес е да ви помогнат да се представите най-добре и тяхната подкрепа и вътрешни знания могат да направят всичко това възможно. Консултантите по подбор ще ви посеъветват относно етикета на интервюто, езика на тялото, дрескода, културното приспособление или как да отговорите на трудни въпроси за интервюто, как да представите знанията и експертния си опит, защото всичко това има голямо значение, когато се подготвяте за интервюто.
6. Агенциите по подбор могат да бъдат ваш дългосрочен съюзник
Идеята за „една работа за цял живот“ бе общоприета в миналото, но днес не е така и е много вероятно в крайна сметка отново да търсите нова роля за себе си. Консултантите по подбор на персонал се занимават с изграждане на взаимоотношения с кандидати и клиенти, които продължават дълго време. Поддържането на връзка с консултантите може да означава, че те следят развитието на кариерата ви и може да ви помогнат да получите и следващата си роля, когато сте готови за нея.
7. Оставате в базата от данни
Дори и да не успеете с първата роля, за която кандидатствате, автобиографията ви не се отхвърля – вие оставате в базата данни на агенцията за подбор на персонал и в радара на вашия консултант по подбор за бъдещи кариерни възможности.

Ако вече сте убедени в предимстата на работата с агнеция за подбор на персонал, не губете време, а кандидатствайте по някоя от нашите над 100 отворени позиции още днес и някой от консултантите по подбор на Adecco ще се свърже с вас! 

Статията беше първоначално публикувана на английски език от Adecco UK тук.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.